Associació Catalana d'Esperanto


Anuncis i notíciesRSS

 • 30 de setembre de 2020

  Comunicat de l’Associació Catalana d’Esperanto davant la inhabilitació del President Quim Torra

  L’Associació Catalana d’Esperanto / Kataluna Esperanto-Asocio vol expressar el seu més rotund rebuig a la inhabilitació il·legítima del Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra. La judicialització de la política, la (...)

 • 9 de setembre de 2020

  Zlatko Tišljar

  L’Associació Catalana d’Esperanto lamenta haver de comunicar el traspàs, ahir 8 de setembre, de l’esperantista croat Zlatko Tišljar, als 75 anys. L’Zlatko, conegut com a “Pajo” (pronuncieu “Paio”) era un dels divulgadors de l’idioma internacional més (...)

 • 20 de maig de 2020

  Esperantistes d’arreu del món es mobilitzen per ajudar la ciutat d’Uvira

  Uvira és una ciutat de 871.000 habitants al nord-est de la República Democràtica del Congo a prop de la frontera amb Burundi, a la riba del llac Tanganyka. Durant la matinada del 18 d’abril passat, a causa de les fortes pluges, el llac i el riu (...)

 • 10 de maig de 2020

  Esperanto*cat estrena compta a Instagram

  L’Associació Catalana d’Esperanto estrena un nou compte d’Instagram, que ha entrat en funcionament aquest 10 de maig, amb el perfil instagram.com/esperanto_cat. Aquest nou canal de comunicació s’afegeix als perfils de Facebook i de Twitter de (...)

 • 27 d'abril de 2020

  L’Anna Rosselló ens ha deixat

  Ha mort a l’edat de 96 anys Anna Rosselló, que era esperantista i defensora de les cultures minoritàries [o minoritzades]. Ho explica en el llibre L’Amèrica marginada, que va escriure en coŀlaboració amb el seu marit Josep Travesset. Diu: «Portats pel (...)

Veure totes les notícies

Articles, cròniques i reportatges RSS

  • Categoria: 

  Vilanova i la Geltrú, presentació de l’esperanto

  per Ramon Perera

  Sota el títol «Vilanova: una aproximació a la Llengua Internacional», el proppassat dia 10 de gener tingué lloc a l’Ateneu Vilanoví una presentació de l’esperanto feta pel nostre consoci Mon Cardona. En Mon va mostrar imatges diverses del món de (...)

  • Categoria: 

  Signatura del conveni CES-KEA

  per Ramon Perera

  2019-12-15 Tal com estava anunciat, aquest diumenge dia 15 de desembre es va signar el conveni CES-KEA en el marc del dinar de germanor que tradicionalment organitza el Centre d’Esperanto Sabadell amb motiu del Dia de Zamenhof. Amb aquest (...)

  • Categoria: 

  Diada de Zamenhof a Girona

  per Ramon Perera

  2019-12-15 El proppassat dissabte, dia 14 de desembre, es va celebrar a Girona en una sala de la Llibreria Linguae el Dia de Zamenhof. Entre altres, hi van participar companys de Tordera, Texas, Sant Feliu de Guíxols, Olot, Moià, Lleida, (...)

  • Categoria: 

  Quan Manlleu parlava l’Esperanto

  per Mon Cardona (10/12/2019)

  Quan Manlleu parlava l’Esperanto Article aparegut al diari El 9 Nou el dia 9 de desembre del 2019 [a la pàgina 24 de l’edició en paper]. Autor: Jordi Vilarrodà La biblioteca recorda amb una exposició que la ciutat va acollir l’any 1919 el congrés (...)

  • Categoria: 

  Parlem de la llengua materna?

  2019-08-05, Pere Comellas (del grup GELA) Hem de reivindicar l’ensenyament en llengua materna? Hem sentit a parlar de «llengües inicials»? Gent que hi entèn i als que els preocupa el tema ho expliquen d’una manera clara i ben argumentada: «De manera (...)

Veure tots els articles

Associació Catalana d'Esperanto / Kataluna Esperanto-Asocio

Apartat de correus 1.008 · 08200 Sabadell