Benvingudes! Benvinguts!

Els Congressos Catalans d’Esperanto combinen conferències d’alt nivell juntament amb un programa artístic que inclou convidats de primera fila del món esperantista. Enguany el tema del 35è Congrés va estretament lligat a la ciutat que ens acull: la diversitat lingüística.

A la ciutat de Barcelona es parlen més de tres-centes llengües. Les diferents llengües expressen diferents realitats i són diferents mirades sobre els mateixos objectes, que sempre eixamplen les nostres mires. A Barcelona no només es conviu amb aquesta possibilitat, és una realitat que dóna a la ciutat una projecció internacional única, i que serà objecte d’anàlisi i debat a les conferències d’aquest congrés.

Els esperantistes valorem la diversitat lingüística i la defensem, perquè considerem que totes les llengües són iguals en valor i drets, i cap d’elles ha de subordinar-ne d’altres.

Cada poble la seva llengua

Al món es parlen entre 4000 i 6000 llengües, de les quals, segons les estimacions més optimistes, el 50% corren el perill d’extingir-se en els propers anys. El 96% són parlades per només el 4% de la població mundial. Els esperantistes sabem que el nombre de parlants és un factor important, però que totes les llengües, siguin majoritàries o minoritàries, obren noves perspectives i cal valorar-les totes per igual.

Cada cop que desapareix una llengua, desapareix una manera d’entendre la vida i una manera d’expressar el coneixement. El desequilibri lingüístic fa la humanitat més pobra en idees, en pensament i en maneres de viure i explicar la realitat.

L’esperanto és respectuós amb totes les llengües i rebutja la imposició lingüística, preservant l’espai de llibertat de cada llengua. La llengua pròpia és el bé més preuat de cadascú de nosaltres, una riquesa que hem de valorar perquè ens identifica i ens commou: digues gràcies a algú en la seva llengua, per difícil que et sembli i segur que el faràs somriure!

Si no has participat mai en un esdeveniment esperantista i/o internacionalista, et convidem a que vegis com el moviment esperantista és un moviment mundial que fomenta la diversitat lingüística, perquè lluita pel dret de tots els pobles a fer servir la seva pròpia llengua.

Gaudeix del Congrés, sigues lliure d’opinar per tu mateix i veure un món on llengües i cultures no es barallen, sinó que ballen una dansa fantàstica. Ja estas avisat, així que ara no et perdis aquesta ocasió!!!

Organitza:

EsperantoCAT

Segueix-nos a:

Facebook