Associació Catalana d'Esperanto


Notícies

Inici > Actualitat > Notícies > Nou web de la biblioteca Molera

Nou web de la biblioteca Molera

Comparteix

Sens dubte una gran tresor de l’esperantisme són les seves biblioteques. Afortunadament, els catalans podem gaudir de dues de les més importants: el Museu d’Esperanto de Subirats a Sant Pau d’Ordal i la Esperanto-Biblioteko Ramon Molera Pedrals a Moià. Aquesta darrera biblioteca compta ara amb un web totalment renovat i ple de continguts que aviat serà trilingüe.

El web vol ser actiu i donar a conèixer als esperantistes els prestatges de Biblioteko Molera. Poc a poc s’aniran escanejant i presentant exemplars de revistes i publicacions, la part més important de la col·lecció que va començar a reunir Ramon Molera (1922-1983) i que continua la seva filla Ana María.

La primera revista presentada al web es Kolektado. Tot i tractar-se d’una publicació molt humil, que va sortir entre 1978 i 1982, Kolektado va ser d’alguna manera l’embrió de l’imponent feina bibliogràfica de Rondo Takács.

La biblioteca posarà en xarxa la col·lecció completa de la revista Kataluna Esperantisto. La primera època (1910-1917) ja està disponible i la resta ho estarà en els propers mesos. Taules de contingut, suplements sobre concursos literaris i congressos o el butlletí del grup Barcelona Stelo també poden ser llegits o descarregats mitjançant el web.

Altres elements a destacar són el catàleg en línia i la secció «El nia biblioteko» on apareixeran no només revistes digitalitzades sinó també altres objectes de la biblioteca: cartells, anuncis històrics en esperanto, segells, etc.

Bé, si voleu estar informats de les novetats del web podeu seguir a Biblioteko Molera a les xarxes socials Facebook i Twitter.

Associació Catalana d'Esperanto / Kataluna Esperanto-Asocio

Hotel d'Entitats Can Guardiola, carrer Cuba, núm. 2, 08030-Barcelona (Països Catalans)
Tel +34 93 716 36 33
Fax +34 93 716 36 33