Associació Catalana d'Esperanto


NotíciesRSS

 • 6 d'abril de 2015

  Quatre catalans participen al 8è Mezorienta Kunveno a Tunísia

  Els passats dies 28 març – 1 abril va tenir lloc al centre cultural internacional de Hammamet (Tunísia) la vuitena edició de la trobada d’esperantistes d’Orient Mitjà i el Nord d’Àfrica. L’edició d’enguany venia precedida pels recents atemptats a la (...)

 • 31 de març de 2015

  Campanya per afegir el català al memorial de les víctimes de la tragèdia aèria dels Alps occitans

  Ha començat una campanya de signatures a la pàgina Change.org, per demanar d’afegir el català al monument que hi ha Sanha (Occitània), en homenatge a les cent cinquanta víctimes de la tragèdia aèria de l’avió de Germanwings. Hores d’ara el monòlit és en (...)

 • 20 de març de 2015

  Els esperantistes reciten en ocasió del Dia Mundial de la Poesia

  Hauria de tenir literatura una llengua com l’esperanto? Hauria de crear i traduir poesia? Si bé a primer cop d’ull pot semblar que una interllengua auxiliar no hauria de prioritzar la creació literària, l’esperanto l’ha tingut en compte des dels seus (...)

 • 13 de març de 2015

  Simposi de Justícia Lingüística

  Els passats 2-3 de març va tenir lloc a Berlin un simposi sobre justícia lingüística, organitzar pel grup d’investigació en economia i llengües de la Humboldt Universität de Berlin, que està format per Bengt-Arne Wickström, Michele Gazzola i Torsten (...)

 • 10 de març de 2015

  Vaga de llengua per reivindicar poder parlar irlandès al Parlament Europeu

  L’eurodiputada irlandesa Liadh Ní Riada ha començat una vaga de llengua al Parlament Europeu. Des d’aquest dilluns passat i fins el 17 de març, Ní Riada no farà servir cap altra llengua que el gaèlic irlandès, llengua oficial a l’Unió Europea. “Ho faig (...)

Veure totes les notícies

Articles RSS

  • Categoria: 

  Joan Amades i l’esperanto

  per Dani Cortijo

  foto: joanamades.cat Parlar de Joan Amades és sens dubte parlar d’una de les persones que més empremta ha deixat en la conservació de la cultura popular a Catalunya, entesa en les seves dues concepcions: per una banda, la cultura d’un poble adscrit (...)

  • Categoria: 

  De la medalla Klara Silbernik a la Reina dels Jocs Florals Internacionals

  per Joan Inglada Roig

  En ocasió del traspàs del poeta Gabriel Mora i Arana el 24 del proppassat novembre 2014, em vaig sentir empés a descriure alguns detalls dels meus primers anys en el nostre moviment, o sigui, des de l’inici fins a la presidència de l’Associació (...)

  • Categoria: 

  No hi ha cap refrany que menteixi

  per Montserrat Franquesa

  Dilluns 15 de desembre al vespre es presentava a la Llibreria Documenta de Barcelona una novetat editorial ben curiosa: un petit refranyer català – esperanto. El paremiòleg i prologuista del llibre Víctor Pàmies i l’autor, el professor Pedro M. Martín (...)

  • Categoria: 

  Com tal vegada vaig ser un fervent esperantista sense parlar en absolut l’esperanto

  per Louis Beaucaire (traducció: Pedro M. Martín Burutxaga)

  Abans de la darrera guerra mundial, quan tenia setze anys, em vaig enamorar d’una bonica veïna. Assumpte difícil: jo no tenia gran experiència amb dones, i a més ella era la senyora del meu professor de física, en Ramsés. «Ramsés», és clar, era només (...)

  • Categoria: 

  L’esperanto demana paraula

  (Article de Carmina Malagarriga aparegut a XarxaPenedès.cat) És evident que actualment l’esperanto no cotitza –o no cotitza encara- en els valors de l’esquerra anticapitalista. L’imperialisme lingüístic no el veiem com un problema. Només ens hem (...)

Veure tots els articles

Associació Catalana d'Esperanto / Kataluna Esperanto-Asocio

Apartat 1008-08200 Sabadell (Països Catalans)
Tel +34 93 710 96 36
Fax +34 93 716 36 33

Crèdits

Segueix-nos a:

Facebook