Associació Catalana d'Esperanto


NotíciesRSS

 • 17 de maig de 2015

  Les eleccions municipals i la diversitat lingüística

  Al marge del que cadascú voti, no és habitual que els partits polítics catalans tradueixin els materials de campanya a altres llengües. Per aquest motiu, volem destacar l’esforç que ha fet la candidatura de Barcelona en Comú per oferir els seus (...)

 • 16 de maig de 2015

  Montpeller: protesta davant la inuaguració d’un monument a l’abat Grégoire

  Unes deu persones, portant banderes occitanes, van protestar dimarts passat a Montpeller durant la inauguració d’un monument amb una placa en honor de l’abat Grégoire, “un clergue revolucionari que consagrà la seva vida a l’eradicació dels patuesos i (...)

 • 14 de maig de 2015

  Milà: la justícia italiana no permet a la Universitat politècnica adoptar l’anglès com a llengua única

  Una sentència judicial del 2013 del Tribunal administratiu regional de Llombardia ha anul·lat la decisió de la Universitat Politècnica de Milà, d’adoptar l’anglès com a única llengua de l’ensenyament per tots els seus programes de màster i de doctorat. (...)

 • 3 de maig de 2015

  Un quasi-congrés llibertari

  Els esperantistes catalans fan el seu congrés cada dos anys, però fan quasi-congressos més sovint. Entre el 22 i el 25 d’abril l’Associació Catalana d’Esperanto (Esperanto*CAT) vs organitzar un seguit d’esdeveniments sobre el moviment llibertari (...)

 • 6 d'abril de 2015

  Quatre catalans participen al 8è Mezorienta Kunveno a Tunísia

  Els passats dies 28 març – 1 abril va tenir lloc al centre cultural internacional de Hammamet (Tunísia) la vuitena edició de la trobada d’esperantistes d’Orient Mitjà i el Nord d’Àfrica. L’edició d’enguany venia precedida pels recents atemptats a la (...)

Veure totes les notícies

Articles RSS

  • Categoria: 

  Joan Amades i l’esperanto

  per Dani Cortijo

  foto: joanamades.cat Parlar de Joan Amades és sens dubte parlar d’una de les persones que més empremta ha deixat en la conservació de la cultura popular a Catalunya, entesa en les seves dues concepcions: per una banda, la cultura d’un poble adscrit (...)

  • Categoria: 

  De la medalla Klara Silbernik a la Reina dels Jocs Florals Internacionals

  per Joan Inglada Roig

  En ocasió del traspàs del poeta Gabriel Mora i Arana el 24 del proppassat novembre 2014, em vaig sentir empés a descriure alguns detalls dels meus primers anys en el nostre moviment, o sigui, des de l’inici fins a la presidència de l’Associació (...)

  • Categoria: 

  No hi ha cap refrany que menteixi

  per Montserrat Franquesa

  Dilluns 15 de desembre al vespre es presentava a la Llibreria Documenta de Barcelona una novetat editorial ben curiosa: un petit refranyer català – esperanto. El paremiòleg i prologuista del llibre Víctor Pàmies i l’autor, el professor Pedro M. Martín (...)

  • Categoria: 

  Com tal vegada vaig ser un fervent esperantista sense parlar en absolut l’esperanto

  per Louis Beaucaire (traducció: Pedro M. Martín Burutxaga)

  Abans de la darrera guerra mundial, quan tenia setze anys, em vaig enamorar d’una bonica veïna. Assumpte difícil: jo no tenia gran experiència amb dones, i a més ella era la senyora del meu professor de física, en Ramsés. «Ramsés», és clar, era només (...)

  • Categoria: 

  L’esperanto demana paraula

  (Article de Carmina Malagarriga aparegut a XarxaPenedès.cat) És evident que actualment l’esperanto no cotitza –o no cotitza encara- en els valors de l’esquerra anticapitalista. L’imperialisme lingüístic no el veiem com un problema. Només ens hem (...)

Veure tots els articles

Associació Catalana d'Esperanto / Kataluna Esperanto-Asocio

Apartat 1008-08200 Sabadell (Països Catalans)
Tel +34 93 716 36 33 / 625 46 93 73
Fax +34 93 716 36 33

Crèdits

Segueix-nos a:

Facebook