Associació Catalana d'Esperanto


NotíciesRSS

 • 25 de juliol de 2015

  Albocàsser (Alt Maestrat): Xerrada i taller en un campament de SERVAS

  Divendres passat, 24 de juliol, el nostre company Joan Català va fer una xerrada i un taller d’esperanto al Campament Jaume I d’Albocàsser (Alt Maestrat). Aquest campament és una activitat de SERVAS International, una organització internacional sense (...)

 • 21 de juliol de 2015

  Escola d’Estiu d’Esperanto a Eslovàquia

  De l’11 fins al 19 de juliol s’ha celebrat a la ciutat eslovaca de Martin la ja tradicional Somera Esperanto-Studado (SES) organitzada per Edukado@Interreto. Els 190 participants vinguts de 25 països van estudiar esperanto als matins en diferents (...)

 • 15 de juliol de 2015

  La biblioteca de Castelldefels recuperarà el nom de Ramon Fernàndez Jurado

  Durant el proper Ple de l’Ajuntament de Castelldefels del 23 de juliol es votarà el canvi de nom de la Biblioteca Central de Castelldefels, que es tornarà a dir Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado, segons informa Castelldefels al Día. La (...)

 • 27 de juny de 2015

  L’Associació Catalana d’Esperanto condemna les declaracions supremacistes de Carolina Punset

  L’Associació Catalana d’Esperanto lamenta profundament les declaracions de la diputada de Ciutadans a les Corts Valencianes Carolina Punset, en què considera “aldeano” i inútil l’ensenyament en català, i on afirma que l’anglès és l’esperanto del segle (...)

 • 23 de juny de 2015

  Una nova revista sobre sostenibilitat i política lingüística

  Acaba de sortir el número 1 de Svisa Espero (Esperança Suïssa), una revista publicada pels esperantistes suïssos sobre sostenibilitat i política lingüística. La revista, de 64 pàgines A4, sortirà dos cops l’any amb una tirada de 5000 exemplars. Tractarà (...)

Veure totes les notícies

Articles RSS

  • Categoria: 

  Joan Amades i l’esperanto

  per Dani Cortijo

  foto: joanamades.cat Parlar de Joan Amades és sens dubte parlar d’una de les persones que més empremta ha deixat en la conservació de la cultura popular a Catalunya, entesa en les seves dues concepcions: per una banda, la cultura d’un poble adscrit (...)

  • Categoria: 

  De la medalla Klara Silbernik a la Reina dels Jocs Florals Internacionals

  per Joan Inglada Roig

  En ocasió del traspàs del poeta Gabriel Mora i Arana el 24 del proppassat novembre 2014, em vaig sentir empés a descriure alguns detalls dels meus primers anys en el nostre moviment, o sigui, des de l’inici fins a la presidència de l’Associació (...)

  • Categoria: 

  No hi ha cap refrany que menteixi

  per Montserrat Franquesa

  Dilluns 15 de desembre al vespre es presentava a la Llibreria Documenta de Barcelona una novetat editorial ben curiosa: un petit refranyer català – esperanto. El paremiòleg i prologuista del llibre Víctor Pàmies i l’autor, el professor Pedro M. Martín (...)

  • Categoria: 

  Com tal vegada vaig ser un fervent esperantista sense parlar en absolut l’esperanto

  per Louis Beaucaire (traducció: Pedro M. Martín Burutxaga)

  Abans de la darrera guerra mundial, quan tenia setze anys, em vaig enamorar d’una bonica veïna. Assumpte difícil: jo no tenia gran experiència amb dones, i a més ella era la senyora del meu professor de física, en Ramsés. «Ramsés», és clar, era només (...)

  • Categoria: 

  L’esperanto demana paraula

  (Article de Carmina Malagarriga aparegut a XarxaPenedès.cat) És evident que actualment l’esperanto no cotitza –o no cotitza encara- en els valors de l’esquerra anticapitalista. L’imperialisme lingüístic no el veiem com un problema. Només ens hem (...)

Veure tots els articles





Associació Catalana d'Esperanto / Kataluna Esperanto-Asocio

Apartat 1008-08200 Sabadell (Països Catalans)
Tel +34 93 716 36 33 / 625 46 93 73
Fax +34 93 716 36 33

Crèdits

Segueix-nos a:

Facebook