Associació Catalana d'Esperanto


NotíciesRSS

 • 27 de juny de 2015

  L’Associació Catalana d’Esperanto condemna les declaracions supremacistes de Carolina Punset

  L’Associació Catalana d’Esperanto lamenta profundament les declaracions de la diputada de Ciutadans a les Corts Valencianes Carolina Punset, en què considera “aldeano” i inútil l’ensenyament en català, i on afirma que l’anglès és l’esperanto del segle (...)

 • 23 de juny de 2015

  Una nova revista sobre sostenibilitat i política lingüística

  Acaba de sortir el número 1 de Svisa Espero (Esperança Suïssa), una revista publicada pels esperantistes suïssos sobre sostenibilitat i política lingüística. La revista, de 64 pàgines A4, sortirà dos cops l’any amb una tirada de 5000 exemplars. Tractarà (...)

 • 17 de juny de 2015

  En un programa pilot de televisió

  El 20 de maig passat vàrem rebre una visita molt especial. Una productora catalana de televisió va assistir a una de les classes i a les trobades de conversa per fer una gravació i entrevistar-ne alguns dels participants sobre les seves (...)

 • 9 de juny de 2015

  Connexió amb Buenos Aires

  El passat 27 de maig el secretari d’Esperanto*Cat Xavier Alcalde, va participar mitjançant Skype al programa Con el Foco en Catalunya, que emet setmanalment el Casal Català de Buenos Aires. Es tracta d’una entrevista de trenta minuts que, tot i les (...)

 • 2 de juny de 2015

  Comunicat d’Esperanto*Cat en sosten a Dàvid Grosclaude, en cauma dera hame per occitan

  Eth conselhèr regionau d’Aquitània Dàvid Grosclaude ei en cauma dera hame dempús deth 27 de mai passat, en tot reclamar qu’er estat e desblòque era creacion d’un ofici public pera lengua occitana, ua decision aprovada ara unanimitat pes conselhs (...)

Veure totes les notícies

Articles RSS

  • Categoria: 

  Joan Amades i l’esperanto

  per Dani Cortijo

  foto: joanamades.cat Parlar de Joan Amades és sens dubte parlar d’una de les persones que més empremta ha deixat en la conservació de la cultura popular a Catalunya, entesa en les seves dues concepcions: per una banda, la cultura d’un poble adscrit (...)

  • Categoria: 

  De la medalla Klara Silbernik a la Reina dels Jocs Florals Internacionals

  per Joan Inglada Roig

  En ocasió del traspàs del poeta Gabriel Mora i Arana el 24 del proppassat novembre 2014, em vaig sentir empés a descriure alguns detalls dels meus primers anys en el nostre moviment, o sigui, des de l’inici fins a la presidència de l’Associació (...)

  • Categoria: 

  No hi ha cap refrany que menteixi

  per Montserrat Franquesa

  Dilluns 15 de desembre al vespre es presentava a la Llibreria Documenta de Barcelona una novetat editorial ben curiosa: un petit refranyer català – esperanto. El paremiòleg i prologuista del llibre Víctor Pàmies i l’autor, el professor Pedro M. Martín (...)

  • Categoria: 

  Com tal vegada vaig ser un fervent esperantista sense parlar en absolut l’esperanto

  per Louis Beaucaire (traducció: Pedro M. Martín Burutxaga)

  Abans de la darrera guerra mundial, quan tenia setze anys, em vaig enamorar d’una bonica veïna. Assumpte difícil: jo no tenia gran experiència amb dones, i a més ella era la senyora del meu professor de física, en Ramsés. «Ramsés», és clar, era només (...)

  • Categoria: 

  L’esperanto demana paraula

  (Article de Carmina Malagarriga aparegut a XarxaPenedès.cat) És evident que actualment l’esperanto no cotitza –o no cotitza encara- en els valors de l’esquerra anticapitalista. L’imperialisme lingüístic no el veiem com un problema. Només ens hem (...)

Veure tots els articles

Associació Catalana d'Esperanto / Kataluna Esperanto-Asocio

Apartat 1008-08200 Sabadell (Països Catalans)
Tel +34 93 716 36 33 / 625 46 93 73
Fax +34 93 716 36 33

Crèdits

Segueix-nos a:

Facebook