Associació Catalana d'Esperanto


NotíciesRSS

 • 18 de novembre de 2015

  Dos nous vídeos de KEA afegits al repositori d’archive.org

  Amb aquests ja són 9 els vídeos publicats al repositori global archive.org pel nostre soci Lluís Batlle i i que també inclou 7 ponències del 36è Congrés Català d’Esperanto (i 1r occità), celebrat a Salardu (Val d’Aran) el 2013. Alguns dels vídeos són en (...)

 • 2 de novembre de 2015

  Més de 100 assistents al 37è congrés català d’esperanto

  Durant el cap de setmana ha tingut lloc a Mataró el 37è Congrés Català d’Esperanto, amb la participació de 120 persones vingudes de llocs tan diversos com Viena, Luxemburg, Bretanya, Occitània, Madrid, Mallorca o Escòcia, entre d’altres. La (...)

 • 2 de novembre de 2015

  Recuperant Ramon Fernàndez Jurado a la biblioteca de Castelldefels

  Dilluns 2 de novembre a les 19h a la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado (Sala Margarida Xirgu), al carrer Bisbe Urquinaona 19-21 de Castelldefels tindrà lloc l’acte «Recuperant Ramon Fernàndez Jurado a la biblioteca de Castelldefels», organitzat pel (...)

 • 2 de novembre de 2015

  Dues noves publicacions en català sobre l’esperanto

  Recentment han aparegut dos articles sobre temàtica esperantista a revistes catalanes, ambdós accessibles gratuitament en línia. El primer ha estat publicat al número 20 de la revista digital de literatura i traducció VISAT, que edita el PEN català. (...)

 • 15 d'octubre de 2015

  En Darío ens ha deixat

  Ahir, 14 d’octubre, després d’un ràpid empitjorament de la seva salut, morí Darío Rodríguez López de Silva als 84 anys a Madrid, la ciutat on va viure gairebé tota la seva vida. Educat en un ambient profundament religiós, de ben jove va sentir aversió (...)

Veure totes les notícies

Articles RSS

  • Categoria: 

  Joan Amades i l’esperanto

  per Dani Cortijo

  foto: joanamades.cat Parlar de Joan Amades és sens dubte parlar d’una de les persones que més empremta ha deixat en la conservació de la cultura popular a Catalunya, entesa en les seves dues concepcions: per una banda, la cultura d’un poble adscrit (...)

  • Categoria: 

  De la medalla Klara Silbernik a la Reina dels Jocs Florals Internacionals

  per Joan Inglada Roig

  En ocasió del traspàs del poeta Gabriel Mora i Arana el 24 del proppassat novembre 2014, em vaig sentir empés a descriure alguns detalls dels meus primers anys en el nostre moviment, o sigui, des de l’inici fins a la presidència de l’Associació (...)

  • Categoria: 

  No hi ha cap refrany que menteixi

  per Montserrat Franquesa

  Dilluns 15 de desembre al vespre es presentava a la Llibreria Documenta de Barcelona una novetat editorial ben curiosa: un petit refranyer català – esperanto. El paremiòleg i prologuista del llibre Víctor Pàmies i l’autor, el professor Pedro M. Martín (...)

  • Categoria: 

  Com tal vegada vaig ser un fervent esperantista sense parlar en absolut l’esperanto

  per Louis Beaucaire (traducció: Pedro M. Martín Burutxaga)

  Abans de la darrera guerra mundial, quan tenia setze anys, em vaig enamorar d’una bonica veïna. Assumpte difícil: jo no tenia gran experiència amb dones, i a més ella era la senyora del meu professor de física, en Ramsés. «Ramsés», és clar, era només (...)

  • Categoria: 

  L’esperanto demana paraula

  (Article de Carmina Malagarriga aparegut a XarxaPenedès.cat) És evident que actualment l’esperanto no cotitza –o no cotitza encara- en els valors de l’esquerra anticapitalista. L’imperialisme lingüístic no el veiem com un problema. Només ens hem (...)

Veure tots els articles

Associació Catalana d'Esperanto / Kataluna Esperanto-Asocio

Apartat 1008-08200 Sabadell (Països Catalans)
Tel +34 93 716 36 33 / 625 46 93 73
Fax +34 93 716 36 33

Crèdits

Segueix-nos a:

Facebook