Associació Catalana d'Esperanto


NotíciesRSS

 • 26 de gener de 2015

  Sardenya introdueix el sard a l’escola a partir del curs que ve

  Consens entre els partits de la majoria i de l’oposició del govern autonòmic de Sardenya per introduir el sard en l’esenyament, segons el diari occità Jornalet. Malgrat un estatut d’autonomia vigent des de 1948 i una llei del 1997 que parlava de la (...)

 • 19 de gener de 2015

  Acaba amb èxit el Verkami per renovar Biblioteca-Arxiu Petro Nuez

  Crits d’alegria i molt d’entusiasme entre els esperantistes catalans. La campanya de micromecenatge per renovar la Biblioteca-Arxiu Petro Nuez (BAPN) llançada per l’Associació Catalana d’Esperanto (Esperanto*CAT) ha finalitzat amb èxit. L’objectiu (...)

 • 13 de gener de 2015

  Una educació alternativa i una llengua alternativa s’adiuen perfectament

  Shin Eun-Sook, en esperanto Ana Sonĝanta, és professora en una escola superior d’ensenyament alternatiu al Corea del Sud. Fa temps que vaig conèixer la sudcoreana Ana, gràcies a l’Skype, mitjançant el qual conec altres esperantistes d’altres (...)

 • 11 de gener de 2015

  A Ràdio Gràcia

  El set de gener passat, el coordinador de l’Associació Catalana d’Esperanto, Ferriol Macip, va participar en el programa de Ràdio Gràcia Tot Hi Cap. A part de parlar de l’esperanto, de l’esperantisme i de la història del moviment als Països Catalans i (...)

 • 4 de gener de 2015

  Finalment tenim teclat en esperanto per a iPhone

  Després d’esperar molts anys, els usuaris d’iPhone ja poden escriure amb els caràcters especials de l’esperanto. El que els telèfons Android podien fer fa força temps, ara ja es pot fer amb els telèfons d’Apple gràcies a una aplicació creada per Chuck (...)

Veure totes les notícies

Articles RSS

  • Categoria: 

  No hi ha cap refrany que menteixi

  per Montserrat Franquesa

  Dilluns 15 de desembre al vespre es presentava a la Llibreria Documenta de Barcelona una novetat editorial ben curiosa: un petit refranyer català – esperanto. El paremiòleg i prologuista del llibre Víctor Pàmies i l’autor, el professor Pedro M. Martín (...)

  • Categoria: 

  Com tal vegada vaig ser un fervent esperantista sense parlar en absolut l’esperanto

  per Louis Beaucaire (traducció: Pedro M. Martín Burutxaga)

  Abans de la darrera guerra mundial, quan tenia setze anys, em vaig enamorar d’una bonica veïna. Assumpte difícil: jo no tenia gran experiència amb dones, i a més ella era la senyora del meu professor de física, en Ramsés. «Ramsés», és clar, era només (...)

  • Categoria: 

  L’esperanto demana paraula

  (Article de Carmina Malagarriga aparegut a XarxaPenedès.cat) És evident que actualment l’esperanto no cotitza –o no cotitza encara- en els valors de l’esquerra anticapitalista. L’imperialisme lingüístic no el veiem com un problema. Només ens hem (...)

 • Decàleg «Sigues lingüísticament sostenible»

  per GELA

  L’any 2008, Any Internacional de les Llengües segons l’ONU, el Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades (GELA) va publicar aquest interessantíssim decàleg de petites accions amb què podem contribuir a la sostenibilitat (...)

 • Esperanto i redreçament lingüístic i nacional abans de la II Guerra Mundial

  per Hèctor Alòs i Font

  El treball examina la relació entre part del moviment esperantista i els moviments de redreçament lingüístic i nacional abans de la II Guerra Mundial. Analitza primerament la ideologia anacionalista definida per Lanti i el seu abast. Seguidament (...)

Veure tots els articles

Associació Catalana d'Esperanto / Kataluna Esperanto-Asocio

Apartat 1008-08200 Sabadell (Països Catalans)
Tel +34 93 710 96 36
Fax +34 93 716 36 33

Crèdits

Segueix-nos a:

Facebook