Associació Catalana d'Esperanto


NotíciesRSS

 • 2 de març de 2015

  Les llengües del món en un diccionari

  El 24 de febrer passat, en ocasió del Dia internacional de la llengua materia, es va presentar a Barcelona el Diccionari de llengües del món, que conté 1264 entrades amb informació sobre les llengües que es parlen arreu del planeta. Cada entrada (...)

 • 23 de febrer de 2015

  L’esperanto com a llengua materna

  Com pot l’esperanto tenir parlants nadius? Es tracta d’una llengua planificada, parlada i difosa per un moviment social que lluita per un món lingüísticament sostenible. Per tant, qui l’aprèn, parla i adopta ho fa per consciència. Tanmateix, la (...)

 • 17 de febrer de 2015

  Víctor Solé esdevé professor de l’Escola d’Estiu d’Esperanto a Eslovàquia

  El nostre soci Víctor Solé serà professor de l’Escola d’Estiu d’Esperanto (SES) que tindrà lloc a Martin (Eslovàquia) entre els dies 11 i 19 de juliol. Després de participar-hi quatre anys com a estudiant i dos més com a assitent del professorat, Solé ha (...)

 • 8 de febrer de 2015

  Activitat al grup de Tarragona

  El grup d’esperanto de Tarragona ha començat a fer activitats, cursos i trobades. Els trobareu fent classes i grups de conversa els dijous de 17h30 a 19h30 a la Cooperativa Obrera Tarraconense, al carrer Fortuny 23. A més, el darrer dijous cada mes (...)

 • 2 de febrer de 2015

  BAPN: Preservem la memòria de l’esperantisme català

  Després de l’èxit en la campanya a Verkami, i amb gràcies a l’empenta que ens ha donat aquesta victòria col·lectiva, ja estem adequant el local i hem encarregat els quatre mòduls de prestatgeries BBL shelving systems for libraries. La inauguració de la (...)

Veure totes les notícies

Articles RSS

  • Categoria: 

  De la medalla Klara Silbernik a la Reina dels Jocs Florals Internacionals

  per Joan Inglada Roig

  En ocasió del traspàs del poeta Gabriel Mora i Arana el 24 del proppassat novembre 2014, em vaig sentir empés a descriure alguns detalls dels meus primers anys en el nostre moviment, o sigui, des de l’inici fins a la presidència de l’Associació (...)

  • Categoria: 

  No hi ha cap refrany que menteixi

  per Montserrat Franquesa

  Dilluns 15 de desembre al vespre es presentava a la Llibreria Documenta de Barcelona una novetat editorial ben curiosa: un petit refranyer català – esperanto. El paremiòleg i prologuista del llibre Víctor Pàmies i l’autor, el professor Pedro M. Martín (...)

  • Categoria: 

  Com tal vegada vaig ser un fervent esperantista sense parlar en absolut l’esperanto

  per Louis Beaucaire (traducció: Pedro M. Martín Burutxaga)

  Abans de la darrera guerra mundial, quan tenia setze anys, em vaig enamorar d’una bonica veïna. Assumpte difícil: jo no tenia gran experiència amb dones, i a més ella era la senyora del meu professor de física, en Ramsés. «Ramsés», és clar, era només (...)

  • Categoria: 

  L’esperanto demana paraula

  (Article de Carmina Malagarriga aparegut a XarxaPenedès.cat) És evident que actualment l’esperanto no cotitza –o no cotitza encara- en els valors de l’esquerra anticapitalista. L’imperialisme lingüístic no el veiem com un problema. Només ens hem (...)

 • Decàleg «Sigues lingüísticament sostenible»

  per GELA

  L’any 2008, Any Internacional de les Llengües segons l’ONU, el Grup d’Estudi de Llengües Amenaçades (GELA) va publicar aquest interessantíssim decàleg de petites accions amb què podem contribuir a la sostenibilitat (...)

Veure tots els articles

Associació Catalana d'Esperanto / Kataluna Esperanto-Asocio

Apartat 1008-08200 Sabadell (Països Catalans)
Tel +34 93 710 96 36
Fax +34 93 716 36 33

Crèdits

Segueix-nos a:

Facebook