Associació Catalana d'Esperanto


L’Esperanto

Inici > L’Esperanto > Cursos d’esperanto

Cursos d’esperanto

Cursos confirmats per al 2018-19

 • Barcelona:
  • Nivell inicial:
   • Els dimarts de 19h a 21h a la biblioteca Jaume Fuster, plaça Lesseps, 20-22 (metro L3, Lesseps). La inscripció és gratuïta i s’obre a partir de l’1 de juliol només per correu electrònic. Per a formalitzar-la cal tenir el carnet de les biblioteques públiques, que podeu obtenir aquí. El grup començarà el 2 d’octubre i finalitzarà el juny. Més informació al correu electrònic “cursos” al nostre domini “@esperanto.cat”.
   • Els dilluns de 19h a 20.30h a la Formiga Martinenca (Clot), del 12 de novembre fins al juny. El preu del curs és 60 euros per a tot l’any, i gratuït per a associats; és possible associar-se al començament i beneficiar-se de descomptes per a joves i jubilats. Més informació al correu electrònic “rubeno” al nostre domini “@esperanto.cat”.
  • Nivell segon:
   • A la Formiga Martinenca (Clot). Cada dilluns a la tarda a partir de l’octubre. El preu del curs és 60 euros per a tot l’any, i gratuït per a associats; és possible associar-se al començament i beneficiar-se de descomptes per a joves i jubilats. Més informació al correu electrònic “briano” al nostre domini “@esperanto.cat”.
  • Grup superior:
   • Els dimecres de 18h a 19.30h a la Formiga Martinenca. Està conduit per tres instructors (professors) que s’alternen, un cada dimecres amb els seus estils propis en què aporten activitats, promouen noves estructures, paraules, llenguatges i formacions gramaticals, tot i que també s’adapten a les iniciatives i dinàmiques del grup, resultant molt enriquidor i estimulant per tots ells. Per a més informació escriviu al correu «auroro» al nostre domini «@esperanto.cat».
  • Grup de conversa:
   • Els dimarts de 19h a 21h al Centre Artesà Tradicionàrius.
 • Cassà de la Selva: Curs a partir de l’1 d’octubre al local municipal del carrer Provincial 93. Professora: M.Dolors Godoy (telèfon 665771294).
 • Palma: Curs els dijous i divendres lectius, de l’11 d’octubre del 2018 al 25 de gener del 2019, a la Universitat de les Illes Balears, obert al públic general i a càrrec del professor Nicolau Dols.

Ensenyants potencials

En aquesta secció posem un llistat de contactes de persones que es presten a ajudar principiants de maneres diverses dins de la seva regió. Alguns d’ells poden fer lliçons particulars o organitzar cursos presencials a la seva zona si hi ha demanda. Si no hi veieu cap contacte, demaneu més informació a l’adreça de correu electrònic “ileicat” al domini “@hotmail.com”.

 • Badalona-Barcelona: Rubén Fernández. Adreça de correu electrònic: “rubeno” al domini “@esperanto.cat”. Skype: enseikou.
 • Castellterçol-Moià-Vic: Jordi Perera. Telèfon: 627 499 452.
 • Cassà de la Selva: Mª Dolors. Adreça de correu electrònic: “rotllens” al domini “@gmail.com”.

Ensenyament a distància

 • Curs A2 de la UNED
  Per primera vegada, aquest curs 2018-19 el Centre Universitari d’Idiomes Digital i a Distància (CUID) de la Universidat Nacional d’Educació a Distància espanyola (UNED) ha afegit a la seva oferta d’ensenyament d’idiomes a distància un curs d’esperanto. La matrícula es pot efectuar aquí fins al 8 de novembre. Es responsabilitza de la part acadèmica la Federació Espanyola d’Esperanto.
 • Curs d’Esperanto
  Aquest era el curs per correspondència de l’associació, creat per Pedro M. Martín d’ILEI-Catalunya sobre la base del Zagreba Metodo. Ara, en comptes d’enviar els exercicis per correu electrònic, podeu programar sessions de videoconferència amb un tutor perquè us corregeixi els exercicis i poder practicar. Si us interessa, contacteu amb ILEI-Cat a l’adreça “ileicat” al domini “@hotmail.com”. Els materials del curs també es poden comprar impresos en format llibre; els podeu encarregar a l’adreça “libroservo” del nostre domini “@esperanto.cat”.
 • Ekparolu!
  Aquest programa del servei «edukado.net» proposa deu sessions gratuïtes de conversa guiada per Skype amb parlants competents d’esperanto. Ideal perquè els qui hagin estudiat de manera autodidacta puguin practicar en viu. Més informació aquí.

Cursos d’estiu a l’estranger

També en el cas de l’esperanto, la millor manera d’aprendre’l és mitjançant la immersió total en un ambient estranger on calgui la llengua per a comunicar-se. Hi ha diversos cursos internacionals inicials en què s’ensenya pel mètode directe, sense recórrer a la traducció, de manera que s’hi pot anar sense coneixements previs (tot i que sempre és recomanable haver fet abans algun curs d’internet). Molts d’aquests cursos inclouen entreteniment turístic i cultural com excursions i concerts. Us podem ajudar a inscriure-us en un d’aquests cursos si demaneu ajut a l’adreça de correu electrònic “perado” al nostre domini “@esperanto.cat”.

 • PRINTEMPaS: Château de Grésillon, St. Martin d’Arcé, França. 20 a 28 d’abril del 2018. El castell de Grésillon organitza altres cursos durant tot l’any.
 • Somera Esperanto-Studado: Liptovský Mikuláš, Eslovàquia, del 14 al 22 de juliol de 2018. La inscripció costa de 55 a 75 €, l’allotjament de 35 a 175 €, i el menjar fins a 100 € (preus per a l’estada completa).
 • Semajnoj de Esperanto-Perfektigo: Herzberg am Harz, Alemanya, de l’1 al 15 de juliol del 2018. La inscripció costa 120 € (1 setmana) o 185 € (14 dies), i l’allotjament de 15 a 60 € la nit.

Podeu trobar més cursos, congressos i esdeveniments per a tot el 2018 aquí.

Associació Catalana d'Esperanto / Kataluna Esperanto-Asocio

Hotel d'Entitats Can Guardiola, carrer Cuba, núm. 2, 08030-Barcelona (Països Catalans)
Tel +34 93 716 36 33
Fax +34 93 716 36 33